"Антисекс-ліжка" на Олімпіаді в Парижі: популярний міф розвіяли

26 липня 2024 р. 13:26

26 липня 2024 р. 13:26


Вперше "антисекс-ліжка " з картону протестували в Токіо на Олімпіаді . Потім такі ліжка закупили для Ігор у Пекіні-2022, а тепер і для Олімпійських ігор у Парижі, повідомляє Соцпортал .

Ліжка зроблені зі щільного переробленого картону, і вони розраховані на вагу всього в 200 кг.

Поширений міф, що такі ліжка в Японії придумали для дотримання ковід-протоколу. Нібито на них складно займатися сексом , отже, і спокуси ходити одне до одного у спортсменів буде менше.

Насправді ліжка в олімпійському селищі в Токіо, презентовані в січні 2020 року, є частиною зусиль зі скорочення відходів і демонстрації можливостей економіки замкнутого циклу .

Вони надзвичайно легкі і швидко розбираються для полегшення перенесення. Ліжка будуть використовуватися спортсменами як на Олімпіаді, так і на Паралімпіаді та будуть перероблені на папір після Ігор. Вони оснащені модульними матрацами з поліетиленових волокон, які після Ігор будуть перероблені в пластикові вироби, - пояснили в МОК.

Єдиний сенс цих ліжок у тому, щоб заощадити на виробництві та завдати менше шкоди навколишньому середовищу.

Раніше Соцпортал повідомляв, що українці пишаються нашими спортсменами, хлопцями і дівчатами, які, незважаючи на війну, змогли підготуватися до Олімпіади.

"Антисекс-ліжка" на Олімпіаді в Парижі: популярний міф розвіяли

Джерело: socportal.info (Спорт)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua