У Києві на честь відкриття Олімпіпади-2024 урочисто підняли стяг Національного олімпійського комітету

26 липня 2024 р. 13:43

26 липня 2024 р. 13:43


У п'ятницю, 26 липня, у столиці перед будівлею Київської міської ради пройшла урочиста церемонія підняття прапора Національного олімпійського комітету України на честь відкриття літніх Олімпійських ігор-2024, які стартують сьогодні у Парижі.

Про це повідомляє прес-служба Київської міськради.

За словами директорки Департаменту молоді та спорту Київської міської державної адміністрації Юлії Хан, Україна продовжує демонструвати свою незламність світовій спортивній спільноті.

"Сьогодні ми з великою гордістю підіймаємо олімпійський прапор, який символізує не лише спортивні змагання, а і єдність націй у цілому світі. Літні Олімпійські ігри у Парижі є знаковими спортивними змаганнями. Бажаємо кожному нашому олімпійцю досягнути нових висот, піднятись на п'єдестал та принести перемогу Україні. Вся країна та Київ вболіватиме за кожного нашого спортсмена. Разом до Перемоги" , — написала вона.

Водночас посадовиця висловила впевненість, що українські спортсмени продемонструють свою силу та майстерність.

Що відомо про Олімпіаду-2024 у Парижі

Олімпіада-2024 принесе французькій столиці від 6,7 до 11,1 мільярда євро чистої економічної вигоди. Водночас проміжний сценарій прогнозує 8,9 мільярда євро чистого економічного впливу.

Про це повідомляє Міжнародний олімпійський комітет з посиланням на незалежне економічне дослідження Центру прав економіки та спорту (CDES).

Очікується, що вплив буде зосереджено на туризмі, будівництві та організації Ігор, що становитиме 30, 28 та 42 відсотки чистого економічного ефекту відповідно.

Передбачається, що під час Ігор Париж відвідають від 2,3 до 3,1 мільйона унікальних відвідувачів із квитками на Ігри, близько 64 відсотків з яких будуть французами. За даними Паризького управління туризму, туристи, які приїжджають до столиці Франції під час Ігор з квитками або без них, за оцінками, витратять 2,6 мільярда євро.

Більшість приватного фінансування Ігор 2024 року в Парижі у розмірі 7 мільярдів євро надходить від прав ЗМІ, спонсорства та продажу квитків, а також від приватних інвестицій у довгострокові інфраструктурні проекти та включає внесок МОК у розмірі 1,7 мільярда доларів США у вигляді грошових коштів та послуг.

Нагадаємо, Олімпійські ігри в Парижі — головна спортивна подія літа 2024 року . Честь України на її майданчиках захищатимуть 140 атлетів, які змагатимуться у 23 видах спорту.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

У Києві на честь відкриття Олімпіпади-2024 урочисто підняли стяг Національного олімпійського комітету

Джерело: trueua.info (Спорт)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua