Відкриття Олімпійських ігор у Парижі: хто покаже урочисту церемонію

26 липня 2024 р. 14:39

26 липня 2024 р. 14:39


У Парижі вже сьогодні, 26 липня, офіційно стартують XXXIII літні Олімпійські ігри -2024. На п'ятницю запланована урочиста церемонія відкриття престижних змагань.

Церемонія відкриття Олімпіади вперше в історії змагань відбудеться не на стадіоні, а вздовж усього Парижа. Всього 205 команд пропливуть на 96 кораблях шість кілометрів річкою Сена через центр столиці Франції до Ейфелевої вежі.

Судна команд-учасниць обладнані камерами, з яких буде вестись трансляція безпосередньо з річки. Понад десять тисяч атлетів пропливуть повз Собор Паризької Богоматері й завершать свою подорож перед площею Трокадеро, де пройде решта церемонії та фінальне шоу відкриття Олімпіади.

Хто покаже відкриття Олімпіади

Церемонію відкриття Олімпійських ігор-2024 можна буде спостерігати у прямому ефірі на телеканалі, сайті та Youtube-каналі "Суспільне Спорт", місцевих телеканалах "Суспільного", а також телеканалі "Перший". Початок церемонії відкриття Олімпіади — о 20:30 за київським часом.

Відомо, що церемонія відкриття у Парижі розпочнеться 26 липня о 20:30 за київським часом. Вперше в історії вона відбудеться не на стадіоні, а на річці Сена, якою пройдуть кораблі з командами. Глядачі зможуть спостерігати за церемонією відкриття на березі річки.

Нагадаємо, Олімпійські ігри в Парижі — головна спортивна подія літа 2024 року . Честь України на її майданчиках захищатимуть 140 атлетів, які змагатимуться у 23 видах спорту.

Варто зазначити, що екс-президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка та американський репер Snoop Dogg понесуть вогонь літньої Олімпіади-2024 у Парижі перед церемонією відкриття.

Раніше Україна визначилась з прапороносцем на церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Нею стане тенісистка Еліна Світоліна.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Відкриття Олімпійських ігор у Парижі: хто покаже урочисту церемонію

Джерело: trueua.info (Спорт)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua