Мережко - про участь росіян на Олімпіаді: Їх не має бути навіть під нейтральним прапором

26 липня 2024 р. 16:00

26 липня 2024 р. 16:00


Російські спортсмени не повинні брати участь в Олімпійських іграх у будь-яких статусах, бо вони є носіями рашистської ідеології, і використовують будь-які спортивні досягнення для її виправдання.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко у коментарі Укрінформу.

«Російські спортсмени є носіями рашистської ідеології, і вони використовують будь-які спортивні досягнення для її виправдання, тому жодних російських спортсменів на Олімпіаді не має бути», – розповів Мережко.

Він наголосив, що Росія все використовує в якості зброї, в тому числі спорт.

«Крім того, для Росії важливою є мілітаризація спорту – спорт там тісно пов’язаний з армією і пропагандою. Тобто російський спорт є зброєю гібридної війни», – додав голова комітету.

Він також висловив жаль з приводу того, що Міжнародний олімпійський комітет допустив російських спортсменів до участі в Іграх під нейтральним прапором.

«З одного боку, добре те, що російська делегація не буде брати участь в Олімпійських іграх, але, з іншого, на жаль, що МОК не пішов до логічного кінця у цьому питанні. Комітет дозволив російським спортсменам брати участь в Олімпіаді під нейтральним прапором, - зауважив Мережко. - Гірше те, що МОК не звернув увагу на те, що російські спортсмени у своїх соціальних мережах, інтерв’ю, підтримують російську агресію проти України. Їх треба було б виключити з участі в Олімпійських іграх , тому що підтримка агресії – це не спортивна поведінка, вона порушує сам олімпійський дух. На превеликий жаль, Міжнародний олімпійський комітет цього не зробив».

Як повідомляв Укрінформ, до Парижа на Олімпійські ігри приїдуть близько 16 спортсменів країни-агресора, які виступатимуть під нейтральним прапором. За словами т.в.о. міністра спорту та молоді України Матвія Бідного, російський прапор взагалі заборонено на всій території проведення Олімпійських ігор .

Мережко - про участь росіян на Олімпіаді: Їх не має бути навіть під нейтральним прапором

Джерело: ukrinform.ua (Спорт)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua