Збірна України пропливла Сеною на церемонії відкриття Олімпіади-2024 (фото, відео)

26 липня 2024 р. 23:18

26 липня 2024 р. 23:18


У п’ятницю, 26 липня, відбулася церемонія відкриття Олімпійських ігор . Вона стартувала о 20:30 за київським часом. Уперше в історії вона відбулася не на стадіоні, а на річці Сена, якою пройшли кораблі з командами.

Глядачі спостерігали за церемонією відкриття на березі річки. Таке нововведення запровадили вперше, його придумали організатори Олімпіади з Франції та, за погодженням з Міжнародним олімпійським комітетом, втілили в життя.

Збірна України пропливла на кораблі однією з останніх, адже делегації пливли за латинським алфавітом.

Прапороносцями нашої команди стали тенісистка Еліна Світоліна та плавець Михайло Романчук. На попередніх Іграх у Токіо вони завоювали медалі для України. Світоліна стала третьої в одиночних змаганнях із тенісу, а Романчук виборов одразу дві нагороди — срібло та бронзу.

Як відомо, Олімпійські ігри в Парижі — головна спортивна подія літа 2024 року. Честь України на її майданчиках захищатимуть 140 атлетів, які змагатимуться у 23 видах спорту. Трансляцію Ігор здійснюють телеканали "Суспільного".

До змагань на Олімпіаді в Парижі офіційно не допущені спортсмени держави-агресорки Росії у командних видах спорту, а також ті, хто підтримує війну. Це є досягненням усього цивілізованого світу.

Нагадаємо, що 24 липня президент Володимир Зеленський зустрівся у відеоформаті зі спортсменами , які представлятимуть нашу країну на ХХХІІІ літніх Олімпійських іграх у Парижі, та їхніми тренерами.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Збірна України пропливла Сеною на церемонії відкриття Олімпіади-2024 (фото, відео)

Джерело: trueua.info (Спорт)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua