Парад човнів на Сені: у Парижі триває церемонія відкриття Олімпійських ігор-2024

27 липня 2024 р. 06:11

27 липня 2024 р. 06:11


Увечері, 26 липня, у Парижі відбулася унікальна церемонія відкриття Олімпіади-2024. Вперше в історії Олімпійських ігор парад націй пройшов не на стадіоні, а на річці Сені. Тисячі спортсменів з усього світу пропливли на човнах через серце Парижа, створивши незабутнє видовище.

Парад націй очолила грецька делегація, як традиційно, а найбільший човен був призначений для американської збірної - найчисленнішої на цих Іграх. На берегах Сени водночас відбувалося масштабне шоу з участю світових співаків, танцюристів, акробатів та музикантів. Леді Гага виступила на церемонії відкриття.

Французькі сили безпеки забезпечили максимальний захист під час церемонії відкриття, не зважаючи на попередні інциденти з підпалами поїздів. Близько 300 тисяч глядачів відвідали захід, а ще сотні тисяч спостерігали з вікон своїх будинків.

Ця Олімпіада вже увійшла в історію як одне з найяскравіших спортивних подій. Її відкриття було особливим за форматом, поєднанням спорту і мистецтва, а також масштабними святкуваннями. Це свідчить про те, що Олімпійські ігри продовжують розвиватися і дивувати світ.

Нагадаємо , що у Парижі стартували Олімпійські ігри.

Раніше з'явилася інформація, що українські атлети попереджені щодо поведінки з нейтральними спортсменами з Росії та Білорусі. Для їх безпеки їм не розповідають всі деталі і подробиці церемонії відкриття.

Україна представлена майже в усіх видах спорту на Олімпіаді, окрім ігрових. Збірна з футболу також виступає на Іграх вперше за час незалежності країни.

Парад човнів на Сені: у Парижі триває церемонія відкриття Олімпійських ігор-2024

Джерело: inkorr.com (Спорт)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua