Зеленський привітав українських спортсменів, які виграли 35 медалей на Паралімпіаді у Парижі (відео)

03 вересня 2024 р. 11:49

03 вересня 2024 р. 11:49


На Паралімпіаді у Парижі збірна України за один день виграла вісім нагород. Загальний медальний залік українських спортсменів налічує 35 нагород.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив президент Володимир Зеленський.

Зокрема, гарант зауважив, що Україна пишається своїми спортсменами та продовжує вболівати за українських паралімпійців у Парижі.

"Збірна України на Паралімпіаді в Парижі здобула вже 35 медалей! Вчора наші спортсмени вибороли ще вісім нагород. Це золото Дениса Остапченка та Ігоря Цвєтова, срібні нагороди, які мають Андрій Трусов та Ілля Яременко, бронзові медалі Сергія Паламарчука, Олексія Вірченка, Олександра Литвиненка, Зої Овсій. Україна пишається своїми спортсменами. Продовжуємо вболівати за нашу збірну!" — наголосив президент.

Раніше, а саме 1 вересня, у класі S11 тріумфував український плавець Михайло Сербін, який здійснив ривок на завершальних 50 метрах дистанції — з четвертого місця вийшов у лідери запливу. Фінішу він дістався із часом 1:05,84 хвилини та побив власний світовий рекорд, який спортсмен встановив торік.

Нагадаємо, на Паралімпіаді, яка проходить з 28 серпня по 8 вересня у Парижі, Україну представляють 140 спортсменів . Водночас 23% з них вперше виступлять на паралімпійських іграх.

Зеленський привітав українських спортсменів, які виграли 35 медалей на Паралімпіаді у Парижі (відео)

Джерело: trueua.info (Спорт)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua