Українці здобули чотири золоті медалі за день на Паралімпіаді-2024: "синьо-жовті" — сьомі в загальному заліку

04 вересня 2024 р. 00:38

04 вересня 2024 р. 00:38


Урожайним виявився змагальний день вівторка, 3 вересня, для українських спортсменів на Паралімпіаді в Парижі . "Синьо-жовті" завоювали 10 нагород різної проби, з них чотири — золоті. На найвищу сходинку п’єдесталу підійнялися плавець Юрій Шенгур, бігунка Юлія Шуляр, штовхач ядра Олександр Яровий і бігунка Наталія Кобзар.

Як повідомив офіційний сайт Паралімпійських ігор у Франції, збірна України за підсумками змагального дня вирвалася на сьоме місце в загальному списку команд. Від початку змагань українські паралімпійці завоювали 9 золотих, 15 срібних і 21 бронзову нагороди. Загалом — 45 медалей, це п’ятий показник серед усіх учасників.

Топ-10 загального медального заліку Паралімпіади-2024. Джерело: Base of Ukrainian Sports

Першою медаль виграла Оксана Ботурчук . Вона фінішувала третьою у забігу на 400 метрів. Паралімпійка стала одноосібною національною рекордсменкою за кількістю нагород на Іграх (11).

Подвійним подіумом для України завершився перший заплив змагального дня. Юрій Шенгур став паралімпійським чемпіоном на 100-метрівці на спині. Натомість Андрій Трусов посів друге місце.

Данило Чуфаров завоював срібну нагороду в плаванні на 200 метрів комплексним стилем. Для нього здобута медаль стала другою на паризькій Паралімпіаді. За крок від п'єдесталу в цій дисципліні завершив змагання українець Михайло Сербін .

Паралімпійською чемпіонкою у бігу на 400 метрів стала Юлія Шуляр . Українська атлетка подолала дистанцію за 55,16 секунди. Такий результат не тільки дозволив завоювати золото, а й став персональним рекордом параспортсменки.

Українець Олександр Яровий виграв змагання в штовханні ядра (клас F20). Параатлет також оновив особисте спортивне досягнення, відправивши снаряд на 17,61 метра. Компанію на подіумі йому склав ще один наш краянин Максим Коваль , який фінішував третім.

Дебютну золоту медаль Паралімпіади здобув Ігор Німченко . Він змагався на 100-метрівці батерфляєм у класі S10. Український плавець завершив заплив на другій позиції.

Наталія Кобзар поповнила список паралімпійських чемпіонів у бігу. Вітчизняна атлетка тріумфувала на дистанції 400 метрів у класі T37. У фінальному забігу вона подолала чотири сотні метрів із найкращим часом у кар'єрі — 1:00,92 хвилини.

У фехтуванні на кріслах колісних першу нагороду Україні принесла Олена Федота-Ісаєва . Вона завоювала бронзову медаль в індивідуальній шаблі. У сутичці за третє місце українка розгромила суперницю з Китаю (15:3).

Нагадаємо, що 1 вересня у плаванні на спині (100 метрів) у класі S11 20-річний Михайло Сербін здійснив на завершальних 50 метрах дистанції вирішальний ривок — з четвертого місця вийшов у лідери запливу. Фінішу він дістався із часом 1:05,84 хвилини — побив власний світовий рекорд від 2023 року.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Українці здобули чотири золоті медалі за день на Паралімпіаді-2024: "синьо-жовті" — сьомі в загальному заліку

Джерело: trueua.info (Спорт)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua