Українка Помазан взяла "золото" на Паралімпіаді-2024

05 вересня 2024 р. 13:12

05 вересня 2024 р. 13:12


Українська спортсменка Марія Помазан захистила свій титул паралімпійської чемпіонки в штовханні ядра серед жінок. Вона виграла "золото" на Паралімпійських іграх-2024 у Парижі.

Як повідомляє "Суспільне спорт", для 35-річної Помазан Паралімпійські ігри-2024 стали четвертими у кар'єрі.

Так, українка дебютувала у Лондоні-2012, де стала чемпіонкою у штовханні ядра та виборола "срібло" у метанні диска. У Ріо-2016 у штовханні ядра стала срібною призеркою, а в Токіо-2020 тріумфувала у цій дисципліні.

Зокрема, на цьогорічних Паралімпійських іграх українка у фіналі вже з першої спроби вийшла у лідери у боротьбі за золоту медаль, адже їй вдалося штовхнути ядро на 12.75 метра. Водночас жодна з параатлеток не змогла перевершити результат Помазан. Варто наголосити, що українка змогла випередити на 81 сантиметр чинну світову рекордсменку Ван Джан.

Загалом трійка лідерів у цій дисципліні виглядає так:

"Емоційні враження, важкі. Мабуть, ця медаль була для мене найважчою, оскільки емоції, які ми пережили в Україні і які переживає наш народ — це страшно. Дуже рада, хочу присвятити цю медаль нашим захисникам. Якби не вони — мене б тут не було. Присвятити її рятувальникам, волонтерам, лікарям, які нас теж рятують. Ця медаль для України" , — зазначила Помазан у коментарі виданню.

Нагадаємо, на Паралімпіаді, яка проходить з 28 серпня по 8 вересня у Парижі, Україну представляють 140 спортсменів . Водночас 23% з них вперше виступлять на паралімпійських іграх.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Українка Помазан взяла "золото" на Паралімпіаді-2024

Джерело: trueua.info (Спорт)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua