Рада призначила міністра молоді та спорту Матвія Бідного: до цього він був виконувачем обов’язків

05 вересня 2024 р. 17:46

05 вересня 2024 р. 17:46


У четвер, 5 вересня, Верховна Рада призначила Матвія Бідного міністром молоді та спорту. За це рішення проголосували 239 народних обранців.

Матвій Бідний виконував обов’язки міністра молоді та спорту України з листопада 2023 року.

Раніше на засіданні Спеціального Європейського Комітету з питань Всесвітнього антидопінгового агентства кандидатуру Бідного підтримали на посаду європейського представника у Виконкомі WADA.

Що відомо про Матвія Бідного

У 2001 році закінчив Національний університет фізичного виховання та спорту України за спеціальністю тренер-викладач. У 2004 став випускником Київського Національного Торговельно-Економічного Університету за спеціальністю фінанси підприємства.

Вже 2008 року закінчив Міжрегіональну Академію Управління Персоналом за спеціальністю комерційне право та трудове право. А у 2020 — закінчив Національну академію державного управління при Президентові України за спеціальністю публічне управління та адміністрування.

Матвій Бідний за свою кар’єру встиг попрацювати тренером ДП "Фаворит-С" (Київ), помічником керівника ТОВ "Юридична компанія "Сетра", менеджером з продажу тощо.

У 2016 році працював помічником-консультантом неназваного народного депутата України. За даними "Чесно", у 2006-2007 роках був помічником тодішнього народного депутата Андрія Портнова.

За даними ЗМІ, друга дружина Бідного — Вікторія Дашутіна — є донькою екс-депутата від "Партії регіонів" Григорія Дашутіна , якому оголосили підозру в пособництві Росії.

У 2016-2020 роках Бідний був директором департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту в міністерстві.

З 15 липня 2020 призначений на посаду заступника міністра молоді та спорту України. Після відставки Вадима Гутцайта призначений тимчасовим виконувачем обов’язки міністра молоді та спорту.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада призначила нового міністра закордонних справ України . Ним став Андрій Сибіга.

Також парламент призначив Ольгу Стефанішину віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції — міністром юстиції України.

Нову посаду також обійняв Олексій Кулеба. ВР призначила його віце-прем'єр-міністром з відновлення України — міністром розвитку громад та територій.

Наталію Калмикову народні обранці призначили міністром у справах ветеранів, а екс-голова "Укроборонпрому" Герман Сметанін очолив Мінстратегпром.

Варто зазначити, що 5 вересня Верховна Рада призначила нового міністра аграрної політики та продовольства. Ним став Віталій Коваль, який раніше був головою Фонду державного майна.

Рада призначила міністра молоді та спорту Матвія Бідного: до цього він був виконувачем обов’язків

Джерело: trueua.info (Спорт)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua