В України є план дій, щоб не допустити росіян і білорусів до Олімпіади-2026, — міністр

05 вересня 2024 р. 20:28

05 вересня 2024 р. 20:28


В України є план дій щодо недопущення представників Російської Федерації та Білорусі до Олімпіади-2026 . Водночас країна-агресор докладає максимум зусиль, щоб збільшити свій вплив у міжнародних організаціях.

Таку заяву зробив міністр молоді та спорту Матвій Бідний, пише LB .

Посадовець поділився думками, як зробити, аби росіян і білорусів не було на майбутніх змаганнях, адже менш ніж за два роки стартують зимові Олімпійські ігри.

"Уже цього тижня проводимо велику нараду із залученням робочої групи, медіа, розслідувачів. Ми спостерігаємо, що представники країни-терориста активно намагаються покращити ситуацію для себе, нарощують вплив, роблять спроби повернутись у міжнародні організації. Водночас бачимо їхні слабкі місця" , — сказав Бідний.

Міністр запевнив, що у влади є план дій, щоб не допустити росіян та білорусів до Олімпіади.

"Усе анонсувати не буду. Ми розуміємо, що часу на відпочинок немає, немає часу насолоджуватися паризькою перемогою над ними. Це не зловтішання над ворогом, а наше розуміння ситуації. Дуже важливо, щоб увесь світ розумів, чому спортсмени з триколором не допущені до змагань" , — підкреслив він.

Матвій Бідний також зазначив, що українська місія сьогодні — "тримати цей фронт і показувати тій частині світу, яка цікавиться спортом, що зараз це актуально й правильно, що війна триває, що росіяни не припинили вбивати наших громадян, що вони не припинили окуповувати наші території, що росіяни не припинили свого нахабного міжнародного тероризму".

Варто зазначити, що зимова Олімпіада пройде з 6 до 22 лютого 2026 року у Мілані та Кортіна-д'Ампеццо.

Нагадаємо, у четвер, 5 вересня, Верховна Рада призначила Матвія Бідного міністром молоді та спорту . За це рішення проголосували 239 народних обранців. Він виконував обов’язки міністра молоді та спорту України з листопада 2023 року.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

В України є план дій, щоб не допустити росіян і білорусів до Олімпіади-2026, — міністр

Джерело: trueua.info (Спорт)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua