Україна вперше в історії виграла медаль Паралімпійських ігор у голболі

06 вересня 2024 р. 10:21

06 вересня 2024 р. 10:21


Чоловіча команда під керівництвом Федора Дубровіна завоювала свою першу медаль Паралімпійських ігор, посівши друге місце у фіналі проти збірної Японії. Матч, що завершився драматичною перемогою японців із рахунком 4:3 в овертаймі, став справжнім випробуванням для обох команд. Пише "Українська правда".

Гра почалася зі швидкої атаки японців: у першому періоді вони двічі вразили ворота українців. Однак "синьо-жовті" не здалися і змогли відновити рівновагу до кінця періоду - на перерву команди пішли за рахунку 2:2. У другому таймі боротьба за лідерство тривала. Японці знову вийшли вперед, але ключовим моментом став дубль Антона Стрельчика, який повернувся на майданчик після заміни і зрівняв рахунок.

Основний час не виявив переможця, і результат гри вирішився в овертаймі, де японці забили золотий гол, забезпечивши собі звання паралімпійських чемпіонів. Українська команда, хоча й програла в цьому напруженому протистоянні, виборола срібні медалі - вперше в історії країни на Паралімпійських іграх у цій дисципліні.

Цікаво, що японці таким чином взяли реванш за поразку на груповому етапі, де Україна виграла з рахунком 9:8. У плей-оф українці вийшли з другого місця, а Японія - з третього, перемігши в одному з трьох матчів.

Фінальний матч став кульмінацією для України, яка брала участь у голболі на Паралімпіаді лише вдруге, дебютувавши в Токіо-2020, але тоді медалей не завоювала. У підсумку, на Паралімпіаді-2024 медальний залік України налічує вже 61 нагороду: 15 золотих, 20 срібних і 26 бронзових.



Україна вперше в історії виграла медаль Паралімпійських ігор у голболі

Джерело: socportal.info (Спорт)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua