Пушич: «Шахтар» має виступити ідеально проти «Арсенала», аби домогтися результату

21 жовтня 2024 р. 23:46

21 жовтня 2024 р. 23:46


Головний тренер донецького «Шахтаря» Маріно Пушич поспілкувався із журналістами напередодні виїзного матчу Ліги чемпіонів УЄФА із лондонським «Арсеналом».

Як інформує пресслужба «гірників», боснійський наставник донеччан розраховує на позитивний для його команди підсумок у майбутньому матчі в англійській столиці, передає Укрінформ.

«Арсенал» зараз є однією з найкращих команд у світі. Ми сприймаємо це як неймовірний виклик і шанс проявити себе. Звісно, ми маємо свою стратегію та план гри. Іноді цього буває недостатньо. Є чимало обставин, що впливають на результат. Ми маємо діяти майже ідеально, аби добитися результату в протистоянні з цією командою, і ми це розуміємо. Але ми тут, аби змагатися. Будемо демонструвати нашу гру, як ми завжди робимо, і дотримуватися своєї філософії. І ця філософія ніколи не зміниться, допоки я є тренером «Шахтаря». Можливо, певні деталі будуть іншими, але я націлений на перемогу. Ми завжди граємо на перемогу, ми не граємо, аби програти. Якщо наш опонент набагато кращий за нас і змушує нас оборонятися, звісно, нам доведеться захищатися. Це нормально й логічно», - наголосив Маріно Пушич.

«Узагалі, неймовірно, як нам доводиться подорожувати на ці виїзні матчі. Насправді, маю сказати, що всі матчі ми граємо на виїзді - розпочнемо з цього, на жаль. Так, ми їхали 13 годин: це дуже важкий переїзд, який забирає багато часу та енергії. Водночас ми є дуже мотивованою командою, і ми ментально готові. Тож, незважаючи на всі ці обставини, ми не приїхали сюди, щоб жалітися. Це просто факт, з яким ми, на жаль, постійно стикаємося. Я думаю, ми єдиний клуб у світі на цьому рівні, що перебуває в таких умовах. Нам від цього не легше, але, як я казав, ми - команда, яка приїхала сюди змагатися, а не скаржитися. І ми граємо у футбол», - підсумував головний тренер «Шахтаря».

Нагадаємо, матч «Арсенал» - «Шахтар» у вівторок, 22 жовтня, прийматиме домашня арена лондонців «Емірейтс» о 22.00 за київським часом.

Як повідомляв Укрінформ, на старті Ліги чемпіонів «Шахтар» в гостях зіграв внічию з «Болоньєю» (0:0), а у другому турі програв іншій італійській команді «Аталанта» (0:3).

Наступними суперниками «Шахтаря» у турнірі будуть швейцарський «Янг Бойз» (6 листопада), нідерландський ПСВ (27 листопада), німецька «Баварія» (10 грудня), французький «Брест» (22 січня) та німецька «Боруссія» з Дортмунда (29 січня).

Загалом на цьому етапі грають 36 команд, які проведуть по вісім матчів. Вісім найкращих клубів автоматично потраплять до плей-офф, а команди, що посіли місця з дев'ятого по 24-те, у двоматчевих протистояннях боротимуться за путівки до 1/8 фіналу.

Фото: shakhtar.com.

Пушич: «Шахтар» має виступити ідеально проти «Арсенала», аби домогтися результату

Джерело: ukrinform.ua (Спорт)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua