Львівські хірурги врятували пацієнта від розриву аневризми

26 липня 2024 р. 12:25

26 липня 2024 р. 12:25


65-річному чоловікові зробили складну операцію. Таке втручання медики провели втретє.

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

65-річний львів’янин потерпав від болю в поперековому відділі хребта. Після звернення до медиків результати комп’ютерної томографії показали аневризму, тобто розширення, черевного відділу аорти. Вона могла розірватися в будь-який момент, що могло призвести до смерті чоловіка. Необхідна була негайна операція.

Втручання тривало дві з половиною години. Хірурги завели стент-систему через два мінідоступи в стегнах. Таким чином удалося встановити ендопротез усередину аорти. Цей пристрій фактично замінює собою судину в розширеній ділянці та повністю виключає аневризму із загального кровотоку і унеможливлює її розрив.

“Якби ми проводили операцію відкрито, то пацієнта на третій день тільки з реанімації переводили б в палату. А так на третю добу він вже був виписаний. Взагалі, така операція рідко проводиться в Україні через свою складність та вартість. І небагато центрів можуть її виконати”, – розповів заступник медичного директора з ангіографічної роботи Першого медоб’єднання Львова Олександр Голуб.

За місяць після операції пацієнту провели контрольне КТ-обстеження. Томографія підтвердила успішність виконаного ендоваскулярним методом втручання.

Львівські хірурги врятували пацієнта від розриву аневризми

Джерело: bomok.com.ua (Здоров’я)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua