Несподівану користь чорного шоколаду для здоров'я назвали лікарі

05 вересня 2024 р. 00:03

05 вересня 2024 р. 00:03


Темний шоколад може допомогти у боротьбі з діабетом другого типу та ожирінням завдяки вмісту поліфенолів – корисних біологічно активних сполук. Це було встановлено у дослідженні вчених із Технологічного інституту Шибаура, результати якого опубліковані у журналі Food Bioscience.

Поліфеноли, які надають гіркоту какао та інших рослинних продуктів, активно присутні у темному шоколаді. Ці речовини взаємодіють з рецепторами гіркого смаку мовою, відомими як T2R, і запускають ланцюг біохімічних реакцій в організмі.

Підписуйтеcь на наш Telegram-канал Lenta.UA - ЄДИНІ незалежні новини про події в Україні та світі

Дослідження показало, що активація рецепторів T2R у шлунково-кишковому тракті сприяє виробленню певних гормонів. На думку вчених, ці гормони можуть стати захисним механізмом проти розвитку діабету другого типу та надмірної ваги.

Однак корисні поліфеноли можна знайти не лише у шоколаді. Вони присутні в багатьох рослинних продуктах, таких як яблука, ягоди, броколі, морква, гострий перець, зелений чай, а також у насінні льону, оливковій олії та вівсянці.

Фото: pixabay.com

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Lenta.UA», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи підстави для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Олена Коваль

Несподівану користь чорного шоколаду для здоров'я назвали лікарі

Джерело: lenta.ua (Здоров'я)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua