Медики назвали звичку, яка прискорює старіння шкіри

05 вересня 2024 р. 15:10

05 вересня 2024 р. 15:10


Використання вейпів або електронних сигарет зменшує виробництво колагену, що призводить до зниження пружності шкіри та ранньої появи ознак старіння. Про це повідомив британський дерматолог Джастін Хекстол в інтерв'ю виданню Daily Mail.

Лікар підкреслив, що куріння звичайних сигарет достовірно пов'язане із передчасним старінням та появою зморшок, а вейпінг також негативно впливає на здоров'я шкіри. За словами Хекстолла, нікотин, який міститься в електронних сигаретах, звужує кровоносні судини та знижує приплив крові до шкіри. В результаті погіршення кровообігу клітини отримують менше кисню та поживних речовин, що може негативно позначитися на стані шкіри.

Підписуйтеcь на наш Telegram-канал Lenta.UA - ЄДИНІ незалежні новини про події в Україні та світі

Крім того, Хекстол зазначив, що нікотин знижує синтез колагену, ниткоподібного білка, який відповідає за міцність та еластичність всіх сполучних тканин, включаючи кістки, сухожилля, хрящі, зв'язки, судини та шкіру. Недолік колагену призводить до втрати шкірою еластичності та підвищеної схильності до утворення зморшок.

Фото: Shutterstock

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Lenta.UA», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи підстави для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Олена Коваль

Медики назвали звичку, яка прискорює старіння шкіри

Джерело: lenta.ua (Здоров'я)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua