Який продукт корисний для здоров'я мозку, розповіли лікарі

06 вересня 2024 р. 00:02

06 вересня 2024 р. 00:02


Дослідники з Каліфорнійського університету з'ясували, що регулярне вживання яєць сприяє покращенню швидкості мови у жінок. Підсумки дослідження були опубліковані у журналі Nutritional Neuroscience.

У дослідженні взяли участь 357 чоловіків та 533 жінки віком від 55 років. Всі учасники пройшли серію тестів для оцінки когнітивних функцій, таких як пам'ять, увага, гнучкість мислення та швидкість мови. Учасників також попросили надати інформацію про своє здоров'я, спосіб життя та харчування, включаючи частоту вживання яєць.

Підписуйтеcь на наш Telegram-канал Lenta.UA - ЄДИНІ незалежні новини про події в Україні та світі

Використовуючи методи лінійної регресії, вчені проаналізували зв'язок між наявністю яєць у раціоні та змінами когнітивних здібностей за період чотири роки. Результати показали, що у жінок, які регулярно вживали яйця, швидкість мовлення була кращою в порівнянні з іншими учасниками. У той же час, рясне споживання яєць не мало значного впливу на інші когнітивні функції та розумове здоров'я у чоловіків.

Фото: Oksana Mizina/Shutterstock

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Lenta.UA», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи підстави для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Олена Коваль

Який продукт корисний для здоров'я мозку, розповіли лікарі

Джерело: lenta.ua (Здоров'я)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua