Чому щорічні медичні огляди мають вирішальне значення для здоров'я вашої дитини

06 вересня 2024 р. 07:31

06 вересня 2024 р. 07:31


Почався новий навчальний рік, і це гарне нагадування про необхідність запланувати щорічний медичний огляд вашої дитини. Ці щорічні візити мають вирішальне значення для відстеження різних речей.

«Щорічні огляди стосуються фізичного здоров'я, профілактичної медицини та психічного здоров'я. Ми не просто хочемо переконатись, що ваше тіло здорове, ми хочемо переконатися, що ваш розум теж здоровий», — пояснила Джина Робінсон , доктор медицини, педіатр дитячої клініки Клівленда.

Підписуйтеcь на наш Telegram-канал Lenta.UA - ЄДИНІ незалежні новини про події в Україні та світі

Лікар Робінсон сказав, що після більш частих візитів у ранньому віці дітям слід проходити хоча б один щорічний медичний огляд, починаючи з трирічного віку.

Ці регулярні візити допомагають лікарям своєчасно виявляти та усувати будь-які відхилення від норми.

Поряд із перевіркою зору, слуху та іншими необхідними тестами лікарі можуть почати говорити з дітьми про такі речі, як здорове харчування та важливість сну.

Лікар Робінсон стверджує, що завдяки таким бесідам діти можуть почати формувати здорові звички на все життя.

Щорічний огляд також є гарним приводом для дітей висловити все, що їх турбує.

«Хоча у дітей багато питань, вони не завжди задають, — сказав доктор Робінсон. — Але якщо вони приходитимуть і відвідуватимуть свого лікаря щороку, вони зможуть почуватися комфортніше».

Доктор Робінсон додав, що гарною ідеєю попроситиме дітей заздалегідь записати свої питання — так вони не забудуть ні про що під час візиту.

Фото: pixabay.com

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Lenta.UA», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи підстави для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Олена Коваль

Чому щорічні медичні огляди мають вирішальне значення для здоров'я вашої дитини

Джерело: lenta.ua (Здоров'я)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua