Названа неестетична звичка, яка збільшує ризик хвороби Альцгеймера

14 вересня 2024 р. 13:46

14 вересня 2024 р. 13:46


Шкідливу звичку, яка збільшує ризик розвитку недоумства, назвало видання The Sun з посиланням на численні дослідження. Виявилося, до що хвороби Альцгеймера може призвести колупання в носі.

Стверджується, що звичка колупати в носі ушкоджує слизову оболонку, через що спрощується проникнення в кров бактерій, вірусів і грибків. У результаті розвивається запалення, що торкається головного мозку. З віком це може призвести до пошкодження клітин мозку та маніфесту деменції, зокрема хвороби Альцгеймера. У зв'язку з цим людям, які не можуть позбутися цієї шкідливої звички, необхідно якнайчастіше мити руки.

Підписуйтеcь на наш Telegram-канал Lenta.UA - ЄДИНІ незалежні новини про події в Україні та світі

У той же час вчені звертають увагу, що проникнення бактерій в організм – це лише одна з багатьох причин ушкодження мозку. Одним з основних провокаторів хвороби Альцгеймера все ж таки є бета-амілоїдні пептиди і тау-білок, які, накопичуючись, викликають прогресуючу загибель нейронів у мозку.

Також часткову роль у розвитку недоумства можуть відігравати нейрозапалення мозку через травми та інфекції, уточнює видання.

Фото: pixabay.com

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Lenta.UA», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи підстави для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Олеся Цвірка

Названа неестетична звичка, яка збільшує ризик хвороби Альцгеймера

Джерело: lenta.ua (Здоров'я)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua