Яке м'ясо шкідливе для здоров'я, розповів дієтолог

18 жовтня 2024 р. 11:12

18 жовтня 2024 р. 11:12


Виявляється, процес створення димного присмаку може бути шкідливим. Про це розповіла сертифікований дієтолог клініки Клівленда Бет Червоні.

"Коли ми готуємо копчене м'ясо, дим сам по собі є одним із факторів, які можуть створювати канцерогени", - пояснила Бет Червоні.

Підписуйтеcь на наш Telegram-канал Lenta.UA - ЄДИНІ незалежні новини про події в Україні та світі

Червоні зазначила, що процес копчення та приготування м'яса за високих температур може призвести до утворення шкідливих хімічних речовин.

Було виявлено, що ці хімічні речовини викликають зміни до нашої ДНК, які можуть збільшити ризик розвитку раку.

Але якщо ви все ж таки хочете відмовитися від копченостей, спробуйте вживати біле м'ясо, тому що в цілому воно корисніше червоного.

Також слід уникати обвуглювання їжі, що готується, оскільки це може призвести до утворення ще більшої кількості канцерогенів.

Загалом Червоні наголосила, що найкраще розглядати вживання копченого м'яса як задоволення.

"Все зводиться до помірності", - сказала Червоні. Також важливо знати ризики і пам'ятати, що є способи спробувати зробити процес копчення м'яса менш шкідливим.

Червоні додала, що можна скуштувати різні приправи, щоб досягти схожого смаку, не коптячи м'ясо.

Фото: pixabay.com

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Lenta.UA», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи підстави для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Олена Коваль

Яке м'ясо шкідливе для здоров'я, розповів дієтолог

Джерело: lenta.ua (Здоров'я)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua