Названі гриби, які ефективно захищають від раку і не тільки

19 жовтня 2024 р. 13:42

19 жовтня 2024 р. 13:42


Дослідження вчених із Португалії, результати яких були опубліковані на Medical Science Forum, показали, що білі гриби та печериці відрізняються від інших грибів наявністю протиракових властивостей.

З використанням аніонообмінної хроматографії були вивчені мікроРНК білих грибів та печериць. Цей метод дозволяє розділити речовини залежно від заряду за допомогою іонообмінної смоли. Таким чином, вчені оцінили потенційну протиракову активність цих видів грибів.

Підписуйтеcь на наш Telegram-канал Lenta.UA - ЄДИНІ незалежні новини про події в Україні та світі

МікроРНК білих грибів і печериць містять унікальні елементи, які виявилися ефективними у зниженні життєздатності ракових клітин. Тим часом високі дози цих частин можуть бути цитотоксичними для нормальних клітин. Також протиракові властивості виявили фракції BEDB, знайдені в білих грибах.

При цьому самі по собі гриби дуже поживні. Вони містять клітковину, яка знижує рівень холестерину та підтримує здоров'я серця та травної системи. Також у них є і калій, що благотворно впливає на стан серцево-судинної системи. У грибах багато вітамінів та цінних мікроелементів, які підвищують опір організму хворобам. Також вони можуть знижувати в'язкість крові (а це профілактика ішемічного інсульту, тромбофлебіту та інфаркту міокарда).

Фото: скріншот з ютуб

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Lenta.UA», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи підстави для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Олеся Цвірка

Названі гриби, які ефективно захищають від раку і не тільки

Джерело: lenta.ua (Здоров'я)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua