Євген Клопотенко з кавуном перевтілився у вусаня з викраденої окупантами картини

26 липня 2024 р. 20:41

26 липня 2024 р. 20:41


Шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко взяв участь у арт-ініціативі «Вкрадене мистецтво…», яка покликана привернути увагу до знищених та поцуплених об’єктів української мистецької спадщини, а також протидіяти подальшому нищенню культурного надбання.

Цього разу авторки проєкту, фольклористка Ярина Сізик та режисерка анімації Марія «Духовне Личко» відтворили разом з ресторатором викрадену картину Миколи Писанка «Щедрість».

«Відомий український художник Микола Писанко другу половину свого життя прожив у Генічеську Херсонської області, і цей період став одним із найплідніших та найцікавіших у його творчості… Персонажами його творів часто ставали і прості українці, їхні образи завжди сповнені національного романтизму та гумору», – коментують роботу автори проєкту.

Картина Миколи Писанка Щедрість

Власне, сама картина «Щедрість».

«Один із таких – щирий та усміхнений вусань з кавунами – герой акварелі «Щедрість». Кавуни на цій картині – не просто величезні соковиті плоди… Це справжній символ Херсонщини. Але з початком (повномасштабної — ред.) війни кавун перестав бути лише туристичним брендом регіону, він став одним з уособленнь спротиву херсонців у боротьбі за Херсонщину», – додали вони.

Євген Клопотенко з кавунами

Кавуни, вусань і хлопчина.

Клопотенко в артпроєкті

Євген у ролі «усміхненого вусаня».

Ресторатор Клопотенко у мистецькій ініціативі

Євген вдало вписався в образ.

Уваги заслуговує і той факт, що відео знімалося 8-го липня – у день масованого ракетного обстрілу росіянами Києва. Тоді, як відомо, агресор поцілив у дитячу лікарню «Охматдит».

Проєкт також покликаний підтримати Херсонський художній музей імені Олексія Шовкуненка. Реквізити для допомоги можна знайти у дописі.

pravda.com.ua

Євген Клопотенко з кавуном перевтілився у вусаня з викраденої окупантами картини

Джерело: newsyou.info (Шоу-Бізнес)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua