Митрополита РПЦ Іларіона, якого звинувачують у сексуальних домаганнях, відсторонили від керування єпархією

26 липня 2024 р. 16:52

26 липня 2024 р. 16:52


На засіданні Священного Синоду Російської Православної Церкви, яке відбулося 25 липня в Москві, митрополита Іларіона (Алфєєва) відсторонили від керування Будапештською і Угорською єпархією.

Про це йдеться у Журналах засідання Синоду.

Синод також постановив створити комісію для вивчення стану справ у Будапештській і Угорській єпархії.

Митрополита Іларіона, окрім того, звільнили від посади голови біблейсько-богословської освіти та голови Комісії з Міжсоборної присутності з богослів'я та богословської освіти.

Раніше «Нова газета. Європа» опублікувала матеріал , де митрополита Іларіона (Алфєєва) звинуватили у сексуальних домаганнях.

Митрополита РПЦ Іларіона, якого звинувачують у сексуальних домаганнях, відсторонили від керування єпархією - фото 137611

До того, як очолити Будапештську й Угорську єпархію РПЦ митрополит Іларіон очолював відділ зовнішніх церковних зв'язків РПЦ. А за три тижні до нападу РФ на Україну, як зауважив митрополит Білоцерківський ПІЦУ Євстратій (Зоря) , Путін нагороджував Алфєєва орденом та порівняв його відділ з міністерством закордонних справ та міністерством оборони.

Митрополита РПЦ Іларіона, якого звинувачують у сексуальних домаганнях, відсторонили від керування єпархією - фото 137612

"І ось сьогодні, за 2,5 роки від нагородження, з Олімпу Моспатріархії Алфєєва викидають на смітник.

Чудово знаючи його особисті якості - документують компромат, а потім вкидають в пресу. Щоби вже на синоді Гундяєв міг відсторонити свого колишнього фаворита від керування єпархією та позбавити останніх декоративних посад.

Видно, що передвиборча кампанія за місце наступника Гундяєва - в розпалі. І більш зубасті акули їдять менш зубастих", - зазначив митрополит ПЦУ.

Митрополита РПЦ Іларіона, якого звинувачують у сексуальних домаганнях, відсторонили від керування єпархією

Джерело: risu.ua