Папа Франциск прибув в Індонезію

03 вересня 2024 р. 15:55

03 вересня 2024 р. 15:55


Сьогодні, 3 вересня, об 11:15 місцевого часу, (7:15 - київського) літак з Папою Франциском на борту приземлився в міжнародному аеропорту Джакарти, столиці країни.

Про це повідомляють Новини Ватикану .

Біля трапу літака Святішого Отця зустрів міністр з релігійних питань Якут Холіл Коумас. Діти в національному вбранні вручили йому квіти.

Зустріч не передбачала промов чи переговорів. Після привітання делегацій і військових почестей Папа від’їхав до нунціатури, що стане його резиденцією на цьому етапі подорожі.

Присвятивши перший день відпочинку після перельоту, активну програму Папа Франциск розпочне 4 вересня. Перед президентським палацом вранці відбудеться офіційна церемонія привітання, візит ввічливості до глави держави та зустріч з представниками влади, громадянського суспільства й дипломатичного корпусу, під час якої Святіший Отець виголосить промову.

Після приватної зустрічі з єзуїтами в Апостольській нунціатурі, що відбудеться перед обідом, ввечері Папа в катедральному соборі зустрінеться з духовенством і богопосвяченими особами.
Завершиться день інавгурацією осередку освітнього руху «Scholas occurrentes».

Папа Франциск – це третій Єпископ Риму, що ступив на індонезійську землю. Першим був святий Павло VI, який побував тут 3 грудня 1970 року під час Апостольської подорожі країнами Азії. А святий Іван Павло II відвідував країну від 9 до 13 жовтня 1989 року в рамках своєї 44-ї Апостольської подорожі.

Папа Франциск прибув в Індонезію

Джерело: risu.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua