У Гарнізонному храмі Львова попрощалися з сім'єю Базилевичів, яка загинула внаслідок російської атаки

06 вересня 2024 р. 16:06

06 вересня 2024 р. 16:06


У Гарнізонному храмі Львова о 14:00 розпочався чин похорону сімʼї Базилевичів – матері та трьох доньок. Вони загинули внаслідок атаки РФ по місту 4 вересня.

Про це повідомляє Еспресо .

Колеги 21-річної Ярини Базилевич закликали приносити на похорон живі квіти. Безліч людей прийшли з живими квітами з траурними стрічками. Зокрема, друзі приносять у пам'ять про загиблих величезні букети соняхів та діляться спогадами про Ярину та Дарію.

"Вона була дуже доброю, світлою і працьовитою людиною. Вона робила більше, ніж будь-хто з нас, і в неї залишалося більше енергії, ніж у будь-кого з нас. З нею завжди можна було поговорити, до неї завжди можна було підійти, з нею завжди можна було провести хороший час, – говорить друг дівчини Олексій Гоєв. – Ми збирали інформацію по шматочках з новин, які приходили з самого ранку, коли почули що приліт був по її вулиці, написали їй і не отримали відповіді.Коли закінчилася тривога, ми пішли до будинку і дізнавалися всі новини від рятувальників. Ми бачили, як виносили її тіло, дізналися, що це була наша подруга. До останнього залишалася надія, що зможуть врятувати ще когось із родини. Але ця надія також зникла".

Голова львівського осередку Пласту Дарина Доскач із Яриною були колегами, адже вона працювала у сфері розвитку молодіжної політики.

"Ярина була дуже цікавою людиною, ерудованою, багато знала, була професіоналом своєї справи. Колеги знали, що коли Ярина бралася до справи, то все буде зроблено дуже добре, майже ідеально", – згадує Дарина Доскач.

У Гарнізонному храмі Львова попрощалися з сім'єю Базилевичів, яка загинула внаслідок російської атаки - фото 139607

Прощаючись, своїми спогадами про 18-річну Дарію Базилевич ділиться її подруга Ярина Чума.

"Ми познайомилися на одному з громадських заходів. Вона була для мене особливою, вона повернула мені віру в себе, підвищила мою самооцінку. Вона сказала: "Ярино, ти неймовірна, ти надзвичайна, неповторна". І я їй повірила. Це людина, яка мала найміцніші у світі обійми. Її очі завжди світилися щастям. Вона завжди могла підтримати, допомагала, коли складно. Коли я дізналася, що її не стало, всередині мене щось обірвалося. Це дуже складна втрата", – каже Ярина.

У середу, 4 вересня, у результаті масованої атаки ракетами та "шахедами" у Львові пошкоджено понад сім десятків будинків, загинуло сім осіб, серед них - матір з трьома доньками.

Міський голова Львова назвав імена львів'ян, загиблих від ракетної атаки РФ. Це - Базилевич Емілія -7 років, Базилевич Дарина - 18 років, Базилевич Ярина - 21 рік, Базилевич Євгенія - 43 роки, Демидова Ірина - 52 роки, Погорецький Олександр - 54 роки, Арабський Юрій - 55 років.

Майже сотня львів'ян здали кров для постраждалих від ракетної атаки.

Ярина Базилевич, яка разом з мамою та сестрами загинула унаслідок російської атаки РФ 4 вересня, була програмною менеджеркою заходу. Відтак "Молодвіж" переформатують. Його присвятять памʼяті Ярини Базилевич та її сімʼї.

Ярина була програмною менеджеркою блоку "Починай" та творила "Молодвіж" вже другий рік поспіль, також вона працювала програмною менеджеркою Офісу "Львів – Молодіжна Столиця Європи 2025", була пластункою та випускницею НУ "Львівська політехніка".

Дарія Базилевич теж була частинкою волонтерської команди на "Молодвіж. Нелегко, але мрій" у 2023.

У Гарнізонному храмі Львова попрощалися з сім'єю Базилевичів, яка загинула внаслідок російської атаки

Джерело: risu.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua