Папа в Індонезії взяв участь у міжрелігійній зустрічі

07 вересня 2024 р. 10:50

07 вересня 2024 р. 10:50


В рамках своєї Апостольської подорожі в Індонезію, Святіший Отець взяв участь у міжрелігійній зустрічі, вказуючи на великий потенціал релігій щодо спільних цінностей, які уможливлюють гармонійне співіснування між представниками різних віровизнань.

Про це пише Vatican News .

«Ми, віруючі, які належать до різних релігійних традицій, маємо особливе завдання: допомогти кожному пройти тунелем з очима, зверненими до світла. Таким чином, в кінці шляху ми зможемо розпізнати в тих, хто йшов поруч з нами, брата, сестру, з якими ми можемо розділити життя і підтримати один одного», – сказав Папа, відвідуючи «Тунель дружби», який сполучає катедральний собор Внебовзяття Пречистої Діви Марії та мечеть «Istiqlal» в столиці Індонезії місті Джакарті.

5 вересня 2024 р. Папа Франциск прибув до мечеті, яка є найбільшою в Азії та третьою за величиною в світі, щоб взяти участь в міжрелігійній зустрічі.

Перед мечеттю відбулася міжрелігійна зустріч, під час якої прозвучали уривки з Корану та Євангелії та промови, а також відбулося підписання спільної декларації, після чого Святіший Отець висловив своє побажання, щоб відмінності не ставали причиною конфліктів.

«Єдність народжується з особистих зв’язків дружби, із взаємної поваги, із взаємного захисту простору та ідей інших. Бажаю вам завжди берегти це!» – наголосив Папа Франциск.

Папа в Індонезії взяв участь у міжрелігійній зустрічі

Джерело: risu.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua