Папа Франциск: Не збуваймо про місця, де йдуть війни, огидні війни

18 вересня 2024 р. 14:07

18 вересня 2024 р. 14:07


«Нехай пошле всім нам Господь серце, яке шукає миру, щоб назавжди перемогти війну, а війна – це завжди поразка».

З таким закликом Папа Франциск звернувся до вірян на площі Святого Петра під час спільної аудієнції у середу 18 вересня, передають Новини Ватикану .

«Дорогі брати і сестри, помолімось за мир, - сказав Папа. - Не забуватимемо, що війна – це поразка. Не забуватимемо про Палестину, Ізраїль, не забуватимемо про змучену Україну, про М'янму, про безліч місць, де йдуть війни, огидні війни».

Святіший Отець висловив близькість жителям країн Центральної та Східної Європи, де зливи привели до великої кількості жертв і зниклих безвісти, а також завдали значної шкоди. Особливо Папа згадав про Австрію, Румунію, Чехію та Польщу, яким довелося зіткнутися з трагічними наслідками повеней.

«Всіх запевняю в моїй близькості, молячись передусім за загиблими та їхніми рідними. Я висловлюю вдячність і бажаю мужності місцевим католицьким громадам та іншим волонтерським організаціям, які надають допомогу та ведуть рятувальні роботи».

Папа Франциск нагадав, що 21 вересня відзначатиметься Всесвітній день боротьби із хворобою Альцгеймера.

«Помолимося про те, щоб медична наука могла якнайшвидше запропонувати перспективи лікування цієї хвороби і щоб було запущено ще більше відповідних проектів на підтримку хворих та їхніх сімей».

Папа Франциск: Не збуваймо про місця, де йдуть війни, огидні війни

Джерело: risu.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua