Московський Патріархат досі почувається гсподарем у Києво-Печерській лаврі, - єпископ Авраамій

18 вересня 2024 р. 16:46

18 вересня 2024 р. 16:46


Більша частина Києво-Печерської лаври залишається під контролем УПЦ МП.

Про це сказав в інтерв’ю на телеканалі “Прямий” намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, єпископ Бориспільський ПЦУ Авраамій, передає Релігійна правда .

“Фактично, більшість все-таки контролює УПЦ МП. Пояснення є в тому, що допоки не буде кінцевих судових рішень, до того часу вони мають можливість користуватися всіма храмами території Нижньої лаври. Верхня лавра, поруч Успенський, Трапезний храм ми орендуємо на декілька годин для того, щоб провести Богослужіння”, – сказав Авраамій.

Він нагадав, що попри те, що держава розірвала договір про оренду з УПЦ МП, вони продовжують оскаржувати ці рішення в суді.

Водночас ПЦУ орендує храми на час проведення Богослужінь у вихідні й святкові дня і сплачує за це оренду. За словами намісника лаври, за це “набігає до 40 тисяч”.

Єпископ Авраамій зазначив, що монахи ПЦУ в лаврі наразі мають гірші умови, аніж братія Московського Патріархату.

“Вони там господарі. Мене запитують, чому до вас не йде з УПЦ Московського Патріархату братія? Але вони мені так і говорять: “Владико, вибачте, але у вас більш умови несприятливі, ніж у нас. А тому поки що ми будемо там, де були”, – розповів намісник.

Московський Патріархат досі почувається гсподарем у Києво-Печерській лаврі, - єпископ Авраамій

Джерело: risu.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua