Предстоятель ПЦУ з новим міністром закордонних справ обговорили підтримку України з боку світового співтовариства

18 жовтня 2024 р. 10:01

18 жовтня 2024 р. 10:01


Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви 17 жовтня 2024 року зустрівся у своїй резиденції – Митрополичому домі з Міністром закордонних справ України Андрієм Сибігою.

За повідомленням пресслужби ПЦУ , у зустрічі також взяли участь заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ митрополит Білоцерківський Євстратій, посол з особливих доручень МЗС з питань світового українства Мар’яна Беца та керівник Патронатної служби Міністра Дмитро Тужанський.

Предстоятель ПЦУ привітав Андрія Сибігу з призначенням на відповідальну посаду, побажав успіху в праці та закликав на нього Боже благословіння.

Далі під час діалогу сторони обговорили підтримку України з боку світового співтовариства та зусилля, які в цьому напрямку докладає ПЦУ, співпрацю Церкви та держави в забезпеченні духовної незалежності України, протидію російським намаганням дестабілізувати релігійну ситуацію в нашій державі, процес становлення та визнання Православної Церкви України, підтримку вимушених переселенців за кордоном, повернення в нашу країну духовних та культурних цінностей, перспективи й можливості діалогу між православними в Україні та низку інших питань, які становлять предмет спільного зацікавлення.

«Ми переконані, що з Божою допомогою наші захисники здобудуть перемогу над агресором, а православні в Україні об’єднаються навколо Київського престолу. Ми також бачимо і позитивно оцінюємо той вектор, який обрала держава для забезпечення духовної незалежності України. Однак для остаточного досягнення цієї мети усім нам потрібно багато працювати не покладаючи рук. Впевнений, що Господь бачачи щирість наших намірів та непохитність нашої віри неодмінно благословить нас успіхом», – зокрема зазначив Митрополит Епіфаній.

На завершення конструктивної зустрічі сторони обмінялися пам’ятними подарунками.

Предстоятель ПЦУ з новим міністром закордонних справ обговорили підтримку України з боку світового співтовариства

Джерело: risu.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua