Завершився візит до Москви кардинала Дзуппі - спеціального посланця Папи Франциска

18 жовтня 2024 р. 12:16

18 жовтня 2024 р. 12:16


Візит спеціального посланця Святішого Отця Архиєпископа Болоньї та Голови Італійської Єпископської Конференції кардинала Маттео Дзуппі тривав три дні і завершився 16 жовтня.

Про це повідомляють Новини Ватикану .

Зазначається, що папський посланець зустрівся із Міністром закордонних справ Сергієм Лавровим, радником президента з питань зовнішньої політики Юрієм Ушаковим, уповноваженим при президенті з прав дитини Марією Львовою-Бєловою та уповноваженим при президенті з прав людини Тетяною Москальковою.

«Переговори, що відбулися, дали змогу оцінити, що вже зроблено для возз'єднання неповнолітніх із сім'ями, а також для обміну полоненими, пораненими та тілами загиблих», – йдеться в повідомленні прес-служби Святого Престолу.

Крім того, кардинал Дзуппі зустрівся з митрополитом Антонієм, Головою Департаменту зовнішніх церковних стосунків Московського Патріархату, з яким обговорив різні теми, зокрема, гуманітарного характеру.

«В цілому, візит також дав змогу оцінити деякі перспективи щодо продовження гуманітарного співробітництва та відкриття шляхів до довгоочікуваного миру», – завершується комюніке.

Завершився візит до Москви кардинала Дзуппі - спеціального посланця Папи Франциска

Джерело: risu.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua