У ПЦУ кажуть, що сутички біля храму в Черкасах - спланована провокація для дискредитації України

18 жовтня 2024 р. 14:31

18 жовтня 2024 р. 14:31


Сутички біля Свято-Михайлівського кафедрального собору в Черкасах були спробою створити картинку для російської пропаганди.

Про це сказав митрополит Православної Церкви України Євстратій (Зоря) в телеефірі, передає Укрінформ .

"Очолює місцеву структуру Московського Патріархату митрополит Феодосій Снігірьов, який вже тривалий час перебуває під слідством як підозрюваний за низкою епізодів. Його справа знаходиться в стані судового розгляду, тобто це людина, яка навіть на фоні інституту Московського Патріархату в Україні особливо відрізняється проросійськими поглядами... Тому те, що вчора відбулося в Черкасах, була свідома провокація конкретних осіб, які намагалися створити картинку для російської пропаганди", - сказав Зоря.

Митрополит ПЦУ зазначив, що Снігірьов неодноразово викликався представниками РФ для участі в засіданнях ООН, щоб давати заяви про нібито переслідування.

За словами представника ПЦУ, знаючи наперед, що громада захоче здійснити своє право і користуватися храмом, митрополит Феодосій ретельно підготував провокацію для дискредитації України.

Митрополит Євстратій наголосив, що процес переходу від УПЦ МП до ПЦУ буде продовжуватися попри намагання російської пропаганди.

Як повідомлялося, найбільший в Україні православний храм Св. Михайла Архистратига у Черкасах перейшов до Православної Церкви України, його капелани вже оголосили гарнізонним. Зі свого боку віряни УПЦ МП влаштували погром .

Поліція Черкаської області розпочала кримінальне провадження за фактом хуліганства у Свято-Михайлівському соборі.

У ПЦУ кажуть, що сутички біля храму в Черкасах - спланована провокація для дискредитації України

Джерело: risu.ua