У Черкасах під час штурму собору прихильники УПЦ МП побили журналіста

22 жовтня 2024 р. 11:26

22 жовтня 2024 р. 11:26


У Черкасах постраждав місцевий журналіст, директор телеканалу “Антенна” Валерій Воротник під час штурму Свято-Михайлівського собору вранці 17 жовтня.

Про це він повідомив представниці Інституту масової інформації в Черкаській області Єлєні Щепак.

“Я не втручався в процес, стояв осторонь і знімав прорив ерпецешників на територію собору. Один зі священиків дав команду напасти на мене і почав штовхати. Віряни, близько 10 осіб, з палицями, металевими трубами почали мене бити. Священик також прикладався”, – розповів Валерій.
За його словами, його били по спині, голові та обличчю. Нині він має численні синці. Водночас додає, що поліція у формі та зі зброєю на події не реагувала. Натомість на допомогу прийшов місцевий депутат, а також двоє працівників поліції діалогу, які відігнали хуліганів.

“Це була агресивність саме з боку вірян Феодосія (митрополит УПЦ МП. – Ред.), – наголошує директор телеканалу. – Ними керували священики як вуличні командири. Бабусі і дідусі діяли натовпом, і це створювало проблеми. Бабуся, в руці якої кількакілограмова палиця, може травмувати або вбити людину. Це дуже прикро. На мені був одягнутий під курткою корсет, оскільки маю грижу. Цей корсет, можливо, й захистив мою спину, суттєвої травми там не відбулося. Але на корсеті є підсилювачі, щоб він тримав форму, вони розчавлені повністю. Зазомбовані віряни ганялися не лише за мною, а цілеспрямовано за будь-якою людиною з фотоапаратом”.

Окрім самого журналіста, постраждала і його техніка. Професійний фотоапарат вартістю 80–90 тис. грн він уже відправив на ремонт в іншу країну.

Валерій Воротник зазначив, що вирішив не звертатися до поліції щодо інциденту. У прес-службі Головного управління Нацполіції в Черкаській області представниці ІМІ повідомили, що таких звернень вони не отримували.

Нагадаємо, 17 жовтня громада Свято-Михайлівського собору перейшла до Православної Церкви України . Після відбулося два штурми будівлі: спочатку до неї прорвалися віряни Української Православної Церкви Московського Патріархату, а вже по обіді контроль знову відновила ПЦУ.

У Черкасах під час штурму собору прихильники УПЦ МП побили журналіста

Джерело: risu.ua