Митрополит УПЦ МП Лонгин каже, що йому готують другу підозру та 12 років в'язниці

22 жовтня 2024 р. 12:18

22 жовтня 2024 р. 12:18


Під час Божественної Літургії у Банченському монастирі 20 жовтня митрополит Лонгин Жар, вікарій Чернівецько-Буковинської єпархії заявив, що йому готують другу підозру та 12 років в'язниці.

Про це повідомляє Україна православна .

«На мене зараз готують чергову підозру і на наш монастир облаву, особисто для мене готують 12 років в'язниці», – заявив митрополит Лонгин.

«Але це дуже добре, бо навіть святі були грішні, а ми тим більше», – додав він.
«Мене намагаються звинувачувати, але я захищав своїх дітей, сиріт, з якими вчинили несправедливо. Я хворий і вже не можу допомогти їм особисто, тому просив людей заступитися за них, щоб вони не страждали», – сказав єрарх УПЦ МП.

Нагадаємо, після початку російсько-української війни Лонгин закликав саботувати мобілізацію, а винними у кровопролитті називав США та Захід. У 2019 році Жар заявив, що не благословляє йти на війну, а керівників України називав проклятими сатаністами.

У травні 2023 року митрополиту УПЦ МП Лонгину оголосили підозру у розпалюванні релігійної ворожнечі. За інформацією СБУ, під час Літургій він зневажливо висловлювався щодо ПЦУ, називаючи її "Церквою антихриста" та "сатанинською". За декілька днів його викликали на допит у ще одній справі.

Митрополит УПЦ МП Лонгин каже, що йому готують другу підозру та 12 років в'язниці

Джерело: risu.ua