В Івано-Франківську Предстоятель ПЦУ відправив панахиду за полеглими Героями

22 жовтня 2024 р. 15:22

22 жовтня 2024 р. 15:22


Митрополит Київський і всієї України ПЦУ Епіфаній 22 жовтня року в Меморіальному сквері Івано-Франківська звершив панахиду за Героями, які віддали своє життя за волю і незалежність України.

Про це передає сайт ПЦУ .

Спільно з Предстоятелем також молилися митрополит Галицький Андрій, митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, єпископ Коломийський Павло, представники інших церков та релігійних організацій, родичі наших захисників, віряни, голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук та інші представники місцевої влади, представники громадських організацій.

Митрополит Епіфаній звернувся до всіх з архипастирським словом.

«Ми проголошуємо вічну пам’ять усім, хто віддав своє життя за Україну, усім, хто боровся, щоби ми з вами мали можливість жити у вільній і свобідній державі Україні. Наш священний обов’язок – пам’ятати і підносити молитви. Адже через молитву ми проявляємо до тих, хто відійшов у вічність, свою любов і засвідчуємо, що вони душею існують вічно. Адже ми, як люди, створені для вічності. І ми знаємо, що в Бога померлих немає», – сказав Митрополит Епіфаній.

«Вічна пам’ять усім, хто віддав свої життя за Україну, за кожного з нас, адже завдяки їхньому героїчному подвигу ми можемо збиратися тут, під відносно мирним небом, молитися і дякувати Богу за всі Його благодіяння. Тож будемо просити Бога і надалі Його милості до нас, до нашого українського народу, а Господь подасть нам все необхідне для нашого спасіння», – підсумував Предстоятель Православної Церкви України.

Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук висловила вдячність Митрополиту Епіфанію за молитви, за постійну підтримку тих людей, які переживають біль втрати.

Після завершення молитви було відзначено нагородами посмертно полеглих захисників Батьківщини.

В Івано-Франківську Предстоятель ПЦУ відправив панахиду за полеглими Героями

Джерело: risu.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua