Євросоюз продовжив економічні санкції проти Кремля

22 липня 2024 р. 16:01

22 липня 2024 р. 16:01


Євросоюз продовжив обмежувальні заходи проти економіки росії через її війну проти України ще на шість місяців.

Про це повідомляється на сайті Ради ЄС у понеділок, 22 липня.

«Ці санкції, вперше введені у 2014 році, були суттєво розширені з лютого 2022 року у відповідь на непровоковану, невиправдану та незаконну військову агресію росії проти України» , – йдеться у повідомленні.

Санкції продовжили до 31 січня 2025 року.

На сьогодні вони складаються з широкого спектру секторальних заходів, включаючи різні обмеження на торгівлю, фінанси, технології та товари подвійного призначення, промисловість, транспорт та предмети розкоші.

Санкції також охоплюють заборону на імпорт або передачу морської сирої нафти та деяких нафтопродуктів з рф в ЄС, відключення від SWIFT кількох російських банків та призупинення мовної діяльності та ліцензій у Євросоюзі кількох підтримуваних Кремлем дезінформаційних агентств. Крім того, конкретні заходи дозволяють ЄС протидіяти обходу санкцій.

Нагадаємо, у червні ЄС продовжив санкції проти росії за анексію Криму . Обмеження включають заборону на імпорт продукції з Криму або Севастополя в ЄС, інвестиції та туристичні послуги. У липні Британія розширила санкції проти «тіньового флоту» росії.

Євросоюз продовжив економічні санкції проти Кремля

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua