У Грузії повідомили про підготовку замаху на Іванішвілі, пов'язали її з Україною

24 липня 2024 р. 18:32

24 липня 2024 р. 18:32


Служба держбезпеки Грузії стверджує, що підготовка вбивства почесного голови партії "Грузинська мрія", олігарха Бідзіни Іванішвілі "організована і профінансована колишніми високопосадовцями уряду Грузії та колишніми співробітниками правоохоронних органів в Україні".

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на заяву грузинської спецслужби

Дослівно: "Метою згаданих злочинних дій є повалення влади країни насильницьким шляхом на тлі створення заворушень і послаблення влади".

Деталі: У відомстві додали, що у кримінальній справі проводяться активні слідчі та оперативно-розшукові заходи, в рамках яких слідство викликає для допиту як свідків "конкретних осіб".

Раніше стало відомо, що грузинські добровольці, які брали участь у бойових діях на боці України у війні проти РФ, повідомляють про виклики на допит у Службу державної безпеки Грузії.

Напередодні адвокат одного з допитаних бійців розповів, що допит стосувався справи підготовку теракту проти засновника партії "Грузинська мрія", мільярдера та олігарха Бідзіни Іванішвілі, у рамках якої допитали добровольця, який воював в Україні.

Деталі читайте у статті "ЄвроПравди": Тбілісі йде ва-банк: грузинська влада робить ставку на Трампа та готується до конфліктів .

У Грузії повідомили про підготовку замаху на Іванішвілі, пов'язали її з Україною

Джерело: pravda.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua