Байден пояснив причини зняття з президентських перегонів

25 липня 2024 р. 06:17

25 липня 2024 р. 06:17


Президент США Джо Байден зробив заяву до американського народу, у якій пояснив причини свого відкликання з президентської гонки.

Про це йшлося у трансляції президента на сторінці Білого дому.

Байден звернувся до нації з овального кабінету. Він наголосив, що його рішення відкликати свою кандидатуру було обумовлене питанням демократії. Він описав вибори 2024 року як вибір між «прогресом та регресом, надією та ненавистю».

«Посада президента почесна, але моє покликання захищати демократію, це важливіше за будь-який титул. Я знаходжу силу і задоволення в служінні американському народу» , - сказав Байден.

Президент додав, що американці матимуть численні варіанти для вибору під час майбутніх президентських виборів.

«Моє лідерство, моє бачення майбутнього Америки - все це заслуговує на другий термін, але ніщо не повинно стояти на шляху нашої демократії. Тому я вирішив передати факел новому поколінню, щоб об'єднати нашу націю» , - зазначив він.

На завершення Байден закликав американців об'єднатися для захисту нації та підкреслив, що це завдання стосується всіх, хто вірить у чесність, порядність і демократію.

Також Байден висловив свою підтримку віце-президентці Камалі Гарріс та закликав американців підтримати її на виборах.

«Я висловив свої погляди. Я хочу подякувати нашому чудовому віце-президенту Камалі Гарріс. Вона досвідчена. Вона сильна. Вона здібна. Вона була неймовірним партнером для мене і лідером для нашої країни. Тепер вибір за вами, американським народом: Ви робите цей вибір» , - сказав Байден.

Join me as I deliver an address from the Oval Office. https://t.co/MPTTLv6nyn

Нагадаємо, Байден повідомив про рішення зняти свою кандидатуру з виборів увечері 21 липня. Він підтримав свою віце-президентку Камалу Гарріс в якості єдиного кандидата від Демократичної партії.

Гарріс уже підтвердила, що вона балотуватиметься. ЗМІ розповіли про її становище в опитуваннях порівняно з Дональдом Трампом.

ЗМI також вдалося з'ясувати, хто вплинув на рішення Байдена вийти з президентських перегонів.

Байден пояснив причини зняття з президентських перегонів

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua