ВАКС конфіскував майно заступника начальника управління ДБР

25 липня 2024 р. 12:28

25 липня 2024 р. 12:28


Вищий антикорупційний суд конфіскував квартиру в Києві, машиномісце та ще частину квартири в столиці, яка оформлена на родичів заступника начальника управління Центрального апарату Державного бюро розслідувань Андрія Чапчая та його дружини Юлії Аполоніної, яка обіймає посаду прокурора відділу Вінницької області прокуратури.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, не зазначаючи прізвище.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Чапчая та Аполоніну.

«24 липня 2024 року Вищий антикорупційний суд частково задовольнив позов прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про визнання необґрунтованими активів на загальну суму 7 млн грн, набутих заступником начальника одного з управлінь центрального апарату ДБР і його дружиною-прокурором, та їх стягнення в дохід держави» , – інформує САП.

Суд визнав необґрунтованими та стягнув в дохід держави: квартиру в Києві, що набута у власність на початку 2020 року за майже 3,8 млн грн і оформлена на бабцю відповідачки (квартира розташована в житловому комплексі «Французький квартал 2»; машиномісце, придбане в цей же період за 700 тисяч грн і оформлене на тітку відповідачки.

Також суд визнав конфіскував квартиру у столиці, що оформлена на тітку відповідачки, вартістю на момент придбання у 2022 році майже 2,8 млн грн. У зв'язку з цим з відповідачів на користь держави вирішено стягнути частину вартості частково необґрунтованого активу в сумі понад 2,5 млн грн.

Нагадаємо, САП подала позов про конфіскацію майна заступника начальника управління Держбюро розслідувань. Раніше ВАКС конфіскував майже 2 млн грн депутата з Дніпропетровської області.

ВАКС конфіскував майно заступника начальника управління ДБР

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua