ВАКС підтримав забезпечення позову до Медведчука та його дружини

25 липня 2024 р. 16:32

25 липня 2024 р. 16:32


Вищий антикорупційний суд наклав арешт на низку майна колишнього народного депутата від забороненої фракції «Опозиційна платформа - За життя» Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко як забезпечення позову про його конфіскацію.

Таке рішення 9 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити заяву про забезпечення позову. Заборонити державним реєстраторам вчинення реєстраційних дій прямо передбачених Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань », – йдеться в рішенні.

Як відомо, Мін'юст просить конфіскувати такі активи подружжя , якими вони володіють прямо та опосередковано: 24 автомобіля; літак Gulfstream G650 і гвинтокрил Bell-427; прогулянкове судно «Романс 1» (типу Azimut benetti spa); більше 20 об'єктів нерухомості; корпоративні права 22 юридичних осіб (обленерго, телеканали тощо), майнові права на вісім торгівельних марок, грошові кошти Медведчука та Марченко, більше 1000 одиниць історико-культурних та матеріальних цінностей (годинники, ювелірні вироби, картини, гарнітури, предмети інтер'єру, залізничний вагон-ресторан з меблями).

Нагадаємо, Медведчуку ще до повномасштабного російського вторгнення повідомили про підозру в держзраді та розграбуванні національних ресурсів. У 2021 році його посадили під домашній арешт, однак йому вдалося втекти. Колишнього нардепа затримали 12 квітня 2022 року, а вже у вересні Медведчука обміняли на українських військовополонених.

ВАКС підтримав забезпечення позову до Медведчука та його дружини

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua