МВС про затримання підозрюваного в справі Фаріон: слідство схиляється до думки, що він – лише виконавець

25 липня 2024 р. 16:42

25 липня 2024 р. 16:42


Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив деталі затримання підозрюваного у вбивстві політикині й мовознавиці Ірини Фаріон у Дніпрі, зазначивши, що «є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв» у неї.

За словами міністра, фігурант – 18-річний житель Дніпра, який під час підготовки до скоєння злочину орендував щонайменше три квартири у Львові.

«Зараз затриманий в руках поліції. Важливо дізнатися всі деталі. Наразі слідство схиляється до думки, що стрілець – лише виконавець», – додав Клименко, пообіцявши надати більше інформації згодом.

Раніше сьогодні про затримання підозрюваного повідомив президент Володимир Зеленський – із посиланням на міністра внутрішніх справ.

У Львові ввечері 19 липня стріляли в Ірину Фаріон. Пізно ввечері того ж дня медики повідомили, що її поранення виявилися несумісними з життям .

Правоохоронці спершу кваліфікували напад на Ірину Фаріон як «замах на умисне вбивство». Офіс генерального прокурора вночі 20 липня перекваліфікував злочин на умисне вбивство .

Раніше правоохоронці повідомляли, що встановлюють особу та місце перебування чоловіка , який може бути причетним до вбивства Фаріон. Пресслужба Національної поліції опублікувала фото і оприлюднила характерні ознаки розшукуваного: вік – близько 20 років, зріст – 170-180 см, худорлявої статури.

Ірині Фаріон було 60 років, вона була депутаткою Верховної Ради сьомого скликання у 2012–2014 роках від партії ВО «Свобода». Мала радикальні погляди з питань функціонування української мови, деякі її висловлювання викликали гучні публічні дискусії .

МВС про затримання підозрюваного в справі Фаріон: слідство схиляється до думки, що він – лише виконавець

Джерело: Радіо Свобода Україна

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua