ЗМІ показали фото 18-річного підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон: що відомо

25 липня 2024 р. 16:46

25 липня 2024 р. 16:46


Прокуратура готує затриманому у Дніпрі повідомлення про підозру в умисному вбивстві. Також вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

У четвер, 25 липня у Дніпрі затримали 18-річного чоловіка, який ймовірно причетний до умисного вбивства громадської діячки і колишньої народної депутатки України Ірини Фаріон. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора України.

Підозрюваний під час підготовки до злочину орендував щонайменше три квартири у Львові. Його особу вдалося встановити за допомогою фото зі смарткамер відеоспостереження.

Хлопця затримали за місцем проживання у Дніпрі.

Львівська обласна прокуратура наразі готує йому повідомлення про підозру в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України). Також вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії та встановлюються всі обставини. Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводження СБУ.

Подробиці підготовки до вбивства Фаріон

За даними джерел "Української правди" у правоохоронних органах, підозрюваний приїхав до Львова на потязі. Цим же способом залишив місто після вбивства Фаріон. До його скоєння хлопець готувався з травня.

ЗМІ мають в розпорядженні фото 18-річного затриманого.

Нагадаємо, 25 липня президент України Володимир Зеленський повідомив про затримання підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. За його словами, над розкриттям злочину працювали сотні фахівців Національної поліції України, СБУ та інших служб.

Пізніше у мережі з'явилися кадри затримання ймовірного вбивці української мовознавиці в житловому масиві "Парус" у Дніпрі.

ЗМІ показали фото 18-річного підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон: що відомо

Джерело: focus.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua