Сікорський: Захід рано чи пізно дозволить Україні розширені удари вглиб Росії

25 липня 2024 р. 16:54

25 липня 2024 р. 16:54


Глава МЗС Польщі нагадав, що колись союзники вагались щодо передачі Україні танків Leopard та винищувачів F-16

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що західні союзники рано чи пізно дозволять Україні бити їхньою далекобійною зброєю вглиб Росії. Про це він заявив в інтерв'ю RMF24 .

"На мою думку, Україна має право і повинна мати можливість збивати літаки і атакувати аеродроми, з яких вони злітають", – сказав глава польського МЗС.

Сікорський нагадав, що подібних дискусій було чимало: спочатку союзники розмірковували над переданням Україні танків Leopard, потім про іншу західну техніку і, врешті-решт, про винищувачі F-16.

Відповідаючи на запитання, чи не мають західні політики страху перед ймовірною відповіддю російського диктатора Володимира Путіна на розширення ударів по РФ далекобійною зброєю країн НАТО, польський міністр сказав: "Ні".

"Я не бачу, щоб Путін стримувався. За винятком того, що він ще не використав ядерну зброю, я думаю, що він використовує все, що у нього є. Включаючи гігантські бомби, якими він знищує цивільні поселення. Всі звірства, на які він здатен, вже застосовуються на полі бою", – висловився Сікорський.

Сікорський: Захід рано чи пізно дозволить Україні розширені удари вглиб Росії

Джерело: news.liga.net (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua