Демпартія США змінила правила, щоб якнайшвидше номінувати Гарріс кандидаткою в президенти – ЗМІ

25 липня 2024 р. 20:11

25 липня 2024 р. 20:11


Керівництво Демократичної партії США ухвалило нові правила висування кандидатів у президенти США .

Про це повідомляє CNN .

Нові правила дозволять номінувати Камалу Гарріс в якості єдиного кандидата уже на початку серпня.

Так, згідно із заявою комісії за правилами Національного з'їзду Демократичної партії, претенденти на пост президента мають офіційно оголосити про свої кандидатури до вечора 27 липня та подати підписи не менше 300 делегатів до 30 липня. При цьому один штат може подати не більше 50 голосів делегатів.

Голосування буде проводитись за допомогою електронних бюлетенів. Це дозволить висунути кандидатів у президенти та віцепрезиденти до 7 серпня, щоб уникнути можливих судових розглядів щодо доступу до голосування в Огайо.

Зазначається, що нещодавно штат ухвалив закон, який зсуває крайній термін, коли політичні партії мають висунути своїх офіційних кандидатів. Демократи ж хочуть номінувати Гарріс до набуття законом чинності.

Згідно з новими правилами, після затвердження кандидата в президенти, він зможе назвати свого віцепрезидента без необхідності проведення додаткового голосування.

«Делегати можуть підтримувати того, кого вони обирають, і ми раді, що вони беруть участь у цьому важливому моменті в історії. Як партія, ми зобов'язані розробити і реалізувати справедливий процес висування, щоб делегати могли офіційно висловити свої переваги голосуванням», – сказав голова Національного комітету Демпартії Джеймі Гаррісон.

Нагадаємо, 21 липня президент США Джо Байден п овідомив про рішення зняти свою кандидатуру з майбутніх виборів. Він підтримав свою віцепрезидентку Гарріс як єдиного кандидата від Демократичної партії. Гарріс підтвердила, що вона балотуватиметься .

Раніше ми повідомляли, що віцепрезидентка США випередила республіканця Дональда Трампа на два відсоткові пункти у загальнонаціональному опитуванні після рішення Джо Байдена вийти з передвиборчих перегонів.

Демпартія США змінила правила, щоб якнайшвидше номінувати Гарріс кандидаткою в президенти – ЗМІ

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua