Пентагон знайшов ще 2 млрд доларів на зброю для України через бухгалтерські помилки

26 липня 2024 р. 10:24

26 липня 2024 р. 10:24


Міністерство оборони США виявило помилки на суму 2 млрд доларів у своїх розрахунках вартості боєприпасів, ракет та іншого обладнання, відправленого Україні .

Про це йдеться у звіті Рахункової палати уряду (GAO), повідомляє Reuters .

У доповіді йдеться, що внаслідок неправильної оцінки виявилося, що бюджет американської допомоги збільшився до 8,2 млрд доларів. Це сталося через те, що Пентагон «зіштовхнувся з труднощами при точній оцінці товарів оборонного призначення, відправлених до України, через нечіткі визначення у бухгалтерській звітності».

В результаті Україні може бути надіслано додатково озброєння на 2 млрд доларів, щоб покрити різницю у розрахунку допомоги, схваленої адміністрацією Джо Байдена.

У GAO заявили, що нечітке визначення вартості обладнання та техніки в Законі про іноземну допомогу та відсутність конкретних вказівок щодо оцінки скорочення витрат призвели до невідповідностей у заявленій вартості військової допомоги.

Нагадаємо, у червні минулого року з'ясувалося, що Міноборони США переоцінило вартість озброєння, наданого Україні, на 6,2 млрд доларів.

Інші новини про військову допомогу від США: 11 липня Джо Байден оголосив про виділення нового пакету озброєнь вартістю 225 млн доларів .

Пентагон знайшов ще 2 млрд доларів на зброю для України через бухгалтерські помилки

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua