Британія може розробити ракети для протидії ядерним погрозам Путіна – Times

26 липня 2024 р. 10:48

26 липня 2024 р. 10:48


Співрозмовники видання очікують співпраці з Німеччиною щодо зброї, яка може досягти Москви, якщо Росія натисне на ядерну кнопку

Велика Британія "дала зрозуміти", що працюватиме з Німеччиною для того, щоб розробити ракети дальнього радіуса дії, які здатні нищити російську ядерну зброю. Про це повідомило видання The Times із посиланням на слова співрозмовників серед дипломатів.

Журналісти зазначили, що така можливість розглядається, оскільки в Європі посилюються побоювання, що російський диктатор Володимир Путін може бути готовий застосувати її.

Співрозмовники видання стверджують: Британія "дала зрозуміти", що працюватиме з Німеччиною над створенням зброї з дальністю дії близько 3200 км.

Вони припускають, що ця зброя зможе долетіти від Берліна до Москви в разі, якщо Путін вирішить запустити тактичну ядерну зброю.

Співрозмовники зазначили, що новопризначений міністр оборони Британії Джон Гілі міг обговорити проєкт зі своїм німецьким колегою в Берліні 24 липня.

Згідно з планами, ракети дальнього радіуса дії розмістять у Німеччині, замінивши американські ракети, які будуть розгорнуті там найближчими роками, розповіли журналісти.

Також за словами одного зі співрозмовників, нещодавні заяви Путіна та інших осіб вказують на те, що Росія знижує поріг застосування тактичної ядерної зброї.

Британія може розробити ракети для протидії ядерним погрозам Путіна – Times

Джерело: news.liga.net (Політика)