ВАКС не скасував підозру колишньому посадовцю Служби безпеки

26 липня 2024 р. 14:00

26 липня 2024 р. 14:00


Вищий антикорупційний суд не скасував повідомлення про підозру, вручене колишньому першому заступнику начальника Департаменту господарського забезпечення Служби безпеки України Андрію Ковалю.

Таке рішення 5 липня ухвалив ВАКС, яке підтвердила Апеляційна палата 23 липня, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 5 липня антикорупційний суд відмовився підтримати скаргу захисника Коваля на повідомлення про підозру. Адвокат подав апеляційну скаргу на це рішення. Захисник намагався також відвести колегію суддів АП ВАКС, яка розглядатиме його скаргу, проте суд відмовив.

«Апеляційну скаргу захисників підозрюваного (Коваля — ред.) залишити без задоволення, ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 05.07.2024 – без змін» , – йдеться в рішенні.

Як відомо, 15 квітня суд наклав арешт на 40 100 доларів Коваля .

Нагадаємо, СБУ, Офіс генерального прокурора спільно з НАБУ викрили колишнього начальника департаменту спецслужби та його першого заступника. За версією слідства, фігуранти організували придбання паливно-мастильних матеріалів для службових авто та бронетехніки СБУ за штучно завищеними цінами.

Для цього експосадовці залучили декілька підконтрольних комерційних структур з Києва, які займаються торгівлею нафтопродуктами. Щоб реалізувати оборудки, вони вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації. У результаті заподіяно понад 26 млн грн збитків.

ВАКС не скасував підозру колишньому посадовцю Служби безпеки

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua