Російське судно підозрюється у порушенні територіальних вод Фінляндії

26 липня 2024 р. 20:29

26 липня 2024 р. 20:29


26 липня російське судно ймовірно здійснило територіальне порушення морської акваторії Фінляндії в східній частині Фінської затоки. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони країни.

«Міністерство оборони як вищий територіальний наглядовий орган спрямовує та координує діяльність територіальних наглядових органів з питань територіального нагляду. Прикордонна служба відповідає за розслідування випадків порушення кордону», – йдеться у повідомленні.

Прикордонна служба розслідує інцидент і надасть додаткову інформацію в ході розслідування.

Нагадаємо, що парламент Фінляндії підтримав закон , що дозволяє прикордонникам повертати мігрантів, які перетинають кордон з РФ, на тлі напливу понад 1300 шукачів притулку.

Зауважимо, Росія може «перевіряти» і «випробовувати» членів НАТО на своєму західному кордоні. Таке припущення на тлі останніх провокацій країни-агресорки зробив прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо. Під час свого візиту до Латвії Орпо заявив, що члени НАТО повинні бути добре підготовлені до всіх видів загроз, що походять з Росії.

До слова, міграційне відомство Фінляндії Migri цього літа та восени має намір скоротити кількість місць для розміщення нових прохачів притулку . Також буде закрито деякі центри прийому. Про це із посиланням на повідомлення Migri пише фінське видання Yle.

Російське судно підозрюється у порушенні територіальних вод Фінляндії

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua