Румунія прокоментувала можливість збивати «Шахеди» над Україною

26 липня 2024 р. 21:51

26 липня 2024 р. 21:51


Румунія не має можливості збивати російські безпілотники над Україною. Про це заявив прем’єр-міністр Румунії Марчел Чолаку, повідомляє Digi24.

Румунського прем’єра попросили прокоментувати ситуацію з російськими безпілотниками, фрагменти яких знаходили на території Румунії останніми ночами.

«Для того, щоб збити їх, ми повинні відкрити вогонь по українській території, а я вважаю, що це ще не дозволено, я не чув про жодне рішення з цього питання», – пояснив він.

Чолаку сказав, що, за даними повітряної розвідки, російські дрони біля кордону з Румунією в районі Дунаю зазвичай збиває українська сторона.

«Досі для румунів немає жодної небезпеки у цьому районі», – впевнений голова румунського уряду.

За словами прем'єра, після попередніх інцидентів з падінням російських безпілотників на території Румунії були вжиті заходи безпеки та посилене патрулювання повітряного простору.

Як повідомлялося , у ніч на 25 липня міноборони Румунії знову піднімали в повітря винищувачі F-18 для моніторингу ситуації під час атаки РФ на Україну. Були виявлені уламки російського БПЛА поблизу кордону з Україною.  Також уночі російські загарбники атакували Одеську область ударними дронами «Шахед». У прикордонні Румунії в цей час оголошувалася повітряна тривога.

Нагадаємо, Польща не збиватиме російські ракети , що летять у напрямку заходу України без рішення всього НАТО.

Зокрема, Польща розглядає технічні та юридичні варіанти щодо можливості збиття російських ракет поблизу кордонів країни . Раніше у грудні 2023 року під час чергової масованої атаки росіян по України, ворожа ракета порушила повітряний простір Польщі .

До слова, Сполучені Штати Америки не хочуть ескалації війни , тому проти того, аби Польща збивала російські ракети над Україною.

Румунія прокоментувала можливість збивати «Шахеди» над Україною

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua