Частина республіканців невдоволена тим, що Трамп обрав своїм віцепрезидентом Венса – ЗМІ

26 липня 2024 р. 22:14

26 липня 2024 р. 22:14


Частина республіканців у Палаті представників США розкритикувала рішення Дональда Трампа зробити віцепрезидентом сенатора від штату Огайо Джей Ді Венса .

Про це повідомляє The Hill .

За даними журналістів, багато конгресменів, у тому числі ветерани-законодавці, помірковані та консерватори, вважають, що це рішення зашкодить партії на виборах у листопаді – 39-річний Венс має мало досвіду в політиці і нездатний розширити республіканську коаліцію за межами політичної бази Трампа.

«Він був найгіршим із усіх варіантів. Це було так погано, що я навіть не думав, що це можливо. Антиукраїнський, скоріше популістський. Він нічого не додає до списку Трампа. Він надихає тих же людей, які люблять Трампа», – сказав один із конгресменів-республіканців.

Інший політик сказав, що Венс – «єдина людина зі списку, яка може завдати серйозної шкоди». А третій республіканець припустив, що рішення Трампа щодо призначення Венса може коштувати першому президентського крісла.

У той же час представники трампістів відкидають критику у бік Джей Ді Венса і стверджують, що він здатний принести експрезиденту перемогу на виборах у листопаді.

«Президент Трамп у захваті від вибору, пов'язаного з сенатором Венсом, і вони - ідеальна команда, щоб повернутися до Білого дому», - заявив представник кампанії Стівен Чунг.

Нагадаємо, Венс відомий своїми критичними заявами на адресу України. За даними ЗМІ , високопоставлені представники Євросоюзу стурбовані тим, що Трамп обрав своїм віцепрезидентом саме Джей Ді Венса.

Варто також зазначити, що основний кандидат від демократів – віцепрезидентка США Камала Гарріс – випереджає Трампа на два відсоткові пункти у загальнонаціональному опитуванні після рішення Джо Байдена вийти з передвиборчих перегонів. При цьому Гарріс поки не обрала свого віцепрезидента.

Частина республіканців невдоволена тим, що Трамп обрав своїм віцепрезидентом Венса – ЗМІ

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua