Озеро-кит посеред лісу: незвичайна природна локація на Житомирщині приваблює туристів

27 липня 2024 р. 06:26

27 липня 2024 р. 06:26


Неподалік села Левків, всього за два кілометри від Житомира, серед мальовничого лісу сховалося унікальне озеро, що своєю формою нагадує кита. Ця незвичайна водойма, відома як озеро-кит або Скіфське озеро, привертає все більше уваги туристів з усієї України.

Історія та особливості озера

Озеро-кит має багату історію. Археологи виявили на його берегах знаряддя праці скіфських народів, що свідчить про давнє заселення цієї території.

Озеро-кит посеред лісу: незвичайна природна локація на Житомирщині приваблює туристів фото 1

Згодом місцеві жителі дали озеру назву «Скіфське»,  а туристи, вражені його незвичайною формою, почали називати його «китом».

Озеро-кит посеред лісу: незвичайна природна локація на Житомирщині приваблює туристів фото 2

Озеро має глибину 3-4 метри і приваблює не лише своєю унікальною формою, а й кришталево чистою водою та мальовничими краєвидами. Тут можна порибалити, насолодитися тишею та спокоєм природи, а закохані пари вірять, що загадані біля озера бажання обов'язково здійсняться. Дорогою до озера можна зустріти бобра, проте варто пам'ятати, що це дика тварина і краще не наближатися до неї.

Озеро-кит посеред лісу: незвичайна природна локація на Житомирщині приваблює туристів фото 3

Місцева влада та лісники активно працюють над розвитком туристичної інфраструктури навколо озера. Вже облаштовано зони для відпочинку, встановлено альтанки та мангали, а для тих, хто бажає залишитися на ніч, є будиночок біля озера.

Озеро-кит посеред лісу: незвичайна природна локація на Житомирщині приваблює туристів фото 4

Заклик до збереження природи

Зі зростанням популярності озера–кита виникає і проблема забруднення території. Місцеві жителі та активісти закликають відвідувачів бути свідомими та не залишати після себе сміття.

Озеро-кит посеред лісу: незвичайна природна локація на Житомирщині приваблює туристів фото 5

Адже лише спільними зусиллями можна зберегти цю унікальну природну перлину для майбутніх поколінь.

Озеро-кит посеред лісу: незвичайна природна локація на Житомирщині приваблює туристів фото 6

До слова, турецькі ресторатори змушені робити суттєві знижки у спробах залучити гостей .  За даними ЗМІ, туристичний сектор країни цього сезону переживає зниження активності, що й штовхає бізнес до відчайдушних заходів. Слідом за готелями почали робити знижки і ресторани. Хоча деякі ресторани скасували плату за обслуговування, деякі зробили 10-20% знижки.

Озеро-кит посеред лісу: незвичайна природна локація на Житомирщині приваблює туристів

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua